Rozhledna Brdo



            Název rozhledny: Brdo

             Nadmořská výška: 587 m.n.m

             Rok výstavby: 2001 - 2004

             Počet schodů115



První článek začneme hned zostra. V letošním roce jsme se totiž rozhodli zúčastnit výzvy Jdi do hor. Keami tuto výzvu už podstupovala v minulém roce a proto jsme se letos rozhodli ji zvládnout společně. O výzvě jako takové pro vás chystáme samostatný článek, takže se rozhodně máte na co těšit. 


Rozhlednu Brdo jsme objevili až díky této výzvě. Leží nedaleko Kroměříže, na nejvyšším bodě pohoří Chřiby. Jelikož jsme v plánování cest poměrně noví, všechny cesty jsou vždy plánované opravdu hodně spontánně. Cesta tedy začala v obci Salaš, ve které se vyskytuje ještě jedna rozhledna, kterou jsme současně navštívili a rozhodně Vám ji tu brzy představíme.






Celková délka cesty je necelých 5 kilometrů lesem. Lze udělat i větší okruh, ale v našem případě jsme zvolili cestu tam a zpět po modré turistické značce. Mapy.cz říkají, že cesta tam i zpět by měla trvat cca 3,5 hodiny, ale v našem případě se jednalo o hezkou 5 hodinovou procházku do kopce, kdy ani jeden z nás nemohl v 30 stupních popadnout dech :D Nakonec se nám podařilo se vyškrábat až na samý vrchol, kde na nás čekalo nejenom lehké občerstvení ale i samotná rozhledna, která na samém vršku skrývá výhled na celé širé okolí jako například Jeseníky, Beskydy nebo Pálavu. 











V případě, že jste vášniví sběratelé nějaké památky z takových míst jako my, tak tu najdete u občerstvení turistické razítko a další turistické suvenýry.


Navštívili jste tuto rozhlednu někdy v minulosti či se na ni chystáte nebo máte další typ, kam v okolí vyrazit ? Můžete nám napsat do komentářů :)






Komentáře